onsdag 15 oktober 2008

Läget under kontroll på Grupo Venancia

Kort lägesrapport från Matagalpa. (För den som inte är uppdaterad sen tidigare kan jag rekommendera blogginlägget här nedanför som Sandra har skrivit.)

Först och främst: nu finns det en artikel om Grupo Venancia på Latinamerika.nu, där jag medverkar med foton och intervjuavsnitt. Även Sandra är med på ett hörn eftersom en snutt från hennes artikel som ska publiceras i tidskriften Latinamerka finns med. Sandras artikel kommer att komma ut i december och då kommer det även ett reportage om våld/kvinnomord som jag har skrivit.

I dag är läget väldigt lugnt på Grupo Venancia. Alla har återgått till sitt arbete och dörrarna, som tidigare var stängda, har nu öppnats för allmänheten igen. I går hölls det också en solidaritetskonsert med bandet Hijos del Maíz för alla som stödjer Grupo Venancia och betraktar sig som vänner till gruppen. Vi väntar fortfarande på att åklagarmyndigheten ska komma och revisera gruppens dokument, men väntandet är inte längre lika passivt. Kommer de så kommer de, men Grupo Venancia har i alla fall inget att dölja.

I övrigt mår vi bra här i Matagalpa,trots det eviga regnandet.

Inga kommentarer: