lördag 4 oktober 2008

Gatufotboll, haftigare o vettigare an Europakuppen!

Nu ar den avgjord, gatufotbollsligan i El Vijo.

Over 200 ungdomar mellan 17- 25 ar fran 11 olika stadsdelar har de senaste manaderna spelat mot varandra i den av MCN (Movimiento Comunal Nicaragüense) annordnade kuppen.

Visst ar det ar kul och fantastiskt att ungdomarna traffas och spelar boll tillsammans, men for MCN finns det fler syften med att ordna en gatufotbollskupp.

Tidigare har manga av de man, for den har gangen var det bara man som spelade, inte kunnat ga in i varandras bostadsomraden utan att riskera rejal omgang, ett kok stryk eller kanske att dodas. Sadan ar stamningen mellan de olika gang som vaktar sina gator med livet. Under spelets gang har dock en kamratlig stamning hallits och man har inte haft nagot brak aven om flera deltagare tidigare varit i luven pa varandra. Nog har det varit hard stamning pa planen. En kille lyckades under kuppens gang dra pa sig hela 12 gula- och 3 roda kort... det kan man ju leva med.

Att dessa ungdomar far traffas och gora saker tillsammans, att de forsvarar sina rattigheter till sport och rekreation ar otroligt viktigt for att bryta ner de negativa relationerna och bygga upp nya relationer som tillater att man ror sig fritt och att man kan motas for att organisera sig i kampen for sina rattigheter... eller for annu en fotbollskupp...

Sa, vilka vann da?
vilka kom tvaa och allt det dar som man undrar over?

Jo, sa har ser resultatet ut:

1) Entimo Andino #2

2) Entimo Andino #3

3) 20 de junio #1

4) Entimo Andino #1

Vad kan man saga? Entimo Andino har duktiga spelare!

Just nu spelas en kupp men yngre pojkar som kommer vara avgjord om nagra veckor.

Hoppas MCN styr upp en kupp for kvinnor innan vi lamnar El Viejo. De har ju ocksa ratt att rora sig fritt och kampa for sina rattigheter till sport och rekreation.

Inga kommentarer: