onsdag 6 augusti 2008

Motesdagarna i Managua

Precis som Elin namnde har nedan var det i forra veckan dags for oss praktikanter att traffas i Manuagua. Mycket fanns att avhandla, stota och blota och fundera kring.

Mandagen inleddes, efter lite omstrukturering i schemat, med ett flera timmar langt stormote pa hostalet. Denna gang var det jag (Anna) och Sandra som holl i motet och hade haft aran att samla ihop den langa raden punkter som togs upp. Fran elvatiden pa formiddagen till ungefar klockan fyra pa eftermiddagen diskuterades allt fran hur vi har det pa vara respektive praktikplatser, till ekonomi och viktiga nyheter fran Sverige.

Tisdag formiddag bjod pa ett mote med var coordinadora Karin, fran Latinamerikagrupperna. Nu fick vi bland annat chansen att ta upp problem som kan ha uppstatt under praktiken, samt att diskutera hur vi vill jobba pa praktikplatserna i fortsattningen. Vi pratade aven om vara forvantningar pa organisationerna, handledarna, Latinamerikagrupperna och oss sjalva. De beromda post it-lapparna dar vara forvantningar fanns nedskrivna akte fram, och vi fick plocka ner dem som vi ansag hade infriats.

Eftermiddagen agnades at reflektionsmote. Vart forum for diskussioner kring det lite mer personliga. Hemlangtan, framtidsplaner eventuella problem med vardfamiljer eller sprak ar sadant som kom fram har. Alla fick prata med alla, vi ritade vara familjer och praktikplatser och bytte tankar och erfarenheter.

Det star klart att vara liv pa de olika platserna och organisationerna skiljer sig ganska mycket fran varandra. Stadskansla och regelbundna arbetstider i Matagalpa star i kontrast till lantliv och sociala uppleveler i Cinco Pinos, eller fullspackat schema och 40-gradig hetta i El Viejo. En av vara overenskommelser fran motena blev darfor att besoka de andras praktikplatser innan vi lamnar landet. Det kan bli ett satt att narma sig varandra.



Tavlan med de beromda post it-lapparna. Har finns alla vara forvantningar.

Trangsel vid tavlan.

Coordinadora Karin koordinerar lapparna.

1 kommentar:

Unknown sa...

Det syns verkligen att jag en timme efter att detta kort satt po toa rett lenge..ursekta om jag blir for privat../Rebecca