tisdag 19 augusti 2008

Glimtar fran Matagalpa

Har i Matagalpa rullar sakerna pa med workshops, forum och kulturaktiviteter. Vi praktikanter(Anna och Sandra) har aven besokt kamraterna i Cinco Pinos och hallit i var forsta riktiga workshop dar. Utforligare rapport och bilder fran den kommer troligtvis senare.

Hur som helst har det kommit onskemal om fler bilder pa bloggen. Darfor tankte jag bjuda pa nagra sma "vykort" fran gatorna i Matagalpa. Kanske far ni en lite battre uppfattning om hur det egentligen ser ut har, i staden bland bergen.


Rundturen borjan har. Vid Grupo Venancias dorr, tva kvarter soder om kyrkan Guadalupe.

Matagalpa har kallats for Nicaraguas San Francisco. Det ar forstaeligt med tanke pa alla backar som ar karaktaristiska for staden. Ovan: en backe i stadsdelen Guanuca i norra Matagalpa.

Sandinisterna har ett visst faste aven i Matagalpa. Har vajar den rod-svarta flaggan i vinden pa taket till en bar.

Den stora katedralen, catedral San Pedro, ar en nast intill sjalvlysande medelpunkt i Matagalpa. Ingen undkommer ljudet av dess ringande klockor.

En annan central plats ar Parque Morazán, alldeles intill katedralen.

Bredvid parken och katedralen ligger aven Matagalpas polishus, som utgor en tredje samlingspunkt i "centrum". Det ar har utanfor som Grupo Venancia och andra organisationer utfor sina demonstrationer varje torsdag.


Solen gar ner bortom bergen i Matagalpa. I bakgrunden syns katedralens vita torn som for tankarna till nagot arabiskt...

1 kommentar:

Anonym sa...

Och anledningen till att det gar att forstora vissa bilder men inte andra, ar att dessa bilder inte har blivit flyttade. Bloggen beter sig lite dumt ibland.
/Anna