söndag 27 juli 2008

Daniel forvandlar ko till get

I departamentet Chinandega har programmet "Hambre Cero"(Noll Hunger) tagit en ny vandning. Programmet ar skapat av regeringen "Ortega" for att utplana hungern i Nicaragua. Tanken ar att staten skall bista de fattiga med en ko, en gris, nagra hons, stangsel, cement, froer och teknisk stod for att hjalpa de allra fattigaste att fa bukt pa sin situation.

Nu har innehallet i planen andrats. Istallet for en ko skall nu de fattiga fa tilldelat sig en get, detta enligt en representant fran en bondeorganisation i departamentet.

Problemet ar att det inte finns nagon erfarenhet av getskotsel och att getter i jamforelser med kor ger en betydligt mindre mangd mjolk och kott. Dar till kan laggas att det inte gar att ha nagra som helst grodor i narheten av en get da djuret ater allt som kommer i dess vag.

Tanken om "en ko/get till alla" ma vara god, men kanske borde "el pueblo presidente" Ortega lyssna till de tilltankta mottagarnas roster om deras behov innan valgorenheten och propagandan satte igang?

Inga kommentarer: