lördag 13 december 2008

Slututvardering for MCN-praktikanterna

Med cirka en vecka kvar i Nicaragua samlades vi fem som praktiserat pa MCN i Chinandega for att slututvardera, tillsammans med vara lokala handledare och MCN:s nationella handledare.

Pa det hela taget forklarade vi oss mycket nojda. Har i El Viejo har vi varit mest nojda med handledningen och att komma in i organisationen. Projektet med La Hormiga, en nyhetbulletin for MCN, har ocksa varit lyckat. Fran Cinco Pinos bar praktikanterna med sig en ovarderlig insyn i landsbygdslivet i Nicaragua, och man har haft bra och nara relationer med sina vardfamiljer.

Handledarna fran MCN verkade ocksa lattade over att ingen har velat byta familj och att ingen har blivit ranad eller sjuk...

Nu aterstar diverse avslutningsfester bade i El Viejo och Cinco Pinos, och en fotoutstallning som vi ska gora i centralparken i El Viejo. Dessutom fortsatter vi in i det sista med forberedelserna av de tio nicaraguanska ungdomar som ska resa till Sverige i januari.

Var kurs ar del i ett utbyte mellan Farnebo folkhogskola och Movimiento Comunal Nicaraguense och Grupo Venancia. I tre manader i borjan av nasta ar kommer de tio till Sverige for att gora praktik pa Praktisk solidaritet och pa Farnebo folkhogskola. Vi praktikanter forsoker forbereda dem pa vad som vantar och undervisar i svenska, engelska och datakunskap.


Lina-Lotta, Rebecca, Elin, Micke, Ramon (nationell handledare), Cindy, Rudolfo (handledare i Cinco Pinos), Juan (handledare i El Viejo) och Migdonio (koordinator for MCN i Esteli).


Utvardering av praktiken i Chinandega.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Ni ser pigga och glada ut, solbrända och fina,men det ska bli jätteskönt att få hem er igen...
kram