lördag 24 maj 2008

Solidaritet och vattenfall

De senaste dagarna har agnats at en del studiebesok och aktiviteter av det mer turistiska slaget. Nicaragua ma vara ett fattigt land pa vissa omraden, men pa andra ar det mycket rikt.

Under torsdagen besokte vi Casa de cultura har i Esteli, dar vi bland annat traffade ungdomar som agnar sig at att gora murales, det vill saga en typ av politiska malningar som gar att hitta pa vaggar lite varstans i staden. Malningarna skildrar till exempel droger och vald pa olika satt och fungerar som en typ av folklig konst som alla invanarna kan ta del av. Vi fick aven se foton pa morales som gjorts i andra stader. Bland dessa fanns en mural med budskapet att solidaritet inte handlar om vad man tjanar eller vad man ger, utan om hur mycket man deltar. Deltagande ar nagot som absolut inte verkar saknas bland manga nicaraguaner.

I dag har vi aven tagit oss en bit utanfor Esteli. Narmare bestamt uppfor ett av de omkringliggande bergen, dit vi fick skjuts med camioneta. Under formiddagen blev vi formligen blivit blandade av skona naturintryck uppe pa berget. Framat lunchtid kunde nagra av oss ta det lite kallt i ett vattenfall och pa eftermiddagen var det dags for en het pilgrimsfard tillbaka till staden igen.

Inga kommentarer: